MENU

5 правила в грижите за лицето

5 правила в грижите за лицето

5 правила в грижите за лицето

Кожата на лицето е частта от тялото, търпяща в най-висока степен агресивния ефект на околната среда. Ето защо тя се нуждае от нежни и търпеливи грижи всеки ден. Предлагаме ви 5 основни правила в грижите за лицето, благодарение на които то ще изглежда винаги по най-добрия начин.

Под въздействие на свободните радикали и сезонния климат кожата на лицето губи голяма част от естествените си хранителни запаси, защитните й функции намаляват и признаците на стареене се проявяват. И въпреки че нямате власт над естествените биологични процеси, то поне можете да елиминирате вредните фактори, които ги ускоряват. Вижте как да глезите лицето си без много усилия и то у дома.

1. Мийте лицето всяка вечер

Климатът, потта, мръсотията и гримът атакуват лицето през целия ден и ако вечерта не го почистите добре, рискувате появата на запушени пори, пъпки, комедони и загуба на блясък. За да поддържате кожата чиста и свежа, превърнете миенето на лицето в рутина преди лягане. Вместо сапун обаче използвайте почистващ продукт с мека формула, съобразен с вашия тип кожа. Отмивайте остатъците с хладка вода, след което нансяйте тоник и хидратиращ нощен крем.

griji_lice12. Ексфолирайте
Ексфолирането на лицето ще премахне мъртвите кожни клетки и ще направи кожата гладка, свежа и сияйна. Използвайте продукт с нежна формула, съдържаща алфа хидрокси киселини или мека четка / гъба за лице. Не забравяйте след процедурата да хидратирате кожата, за да попие влагата и да придобие здравословен блясък.
3. Защитавайте от слънцето
Защитата на кожата от климатичните фактори и околната среда е един от най-ефективните начини да предотвратите увреждането и стареенето. Избирайте хидратиращ продукт за лице с най-малко SPF 15, както и фон дьо тен с фотозащита. Ако не носите грим, използвайте SPF 30 или повече по всяко време, дори през зимата. Така кожата ви ще изглежда по-гладка и по-млада по-дълго време.
4. Не прекалявайте с грима
Тежкият, мазен и плътен грим може да запуши порите на лицето и да предизвика всякакъв тип проблеми. Подбирайте продукти с по-малко съставки или на минерална основа, които позволяват на кожата да диша и се почистват по-лесно в края на деня. Така кожата ще има по-малко пъпки и ще изглежда по-свежа.

5. Внимавайте с обезкосмяването

Ако сте от жените с по-интензивно окосмяване на лицето, вероятно търсите всякакви начини да го премахнете. Но трябва да сте внимателни в методите, които използвате, тъй като кожата на лицето е нежна и деликатна, при това зачервяването и възпалениията след процедурата се забелязват отдалеч. Може би е добре да опитате депилатоарен крем, който комбинира хидратиращи и успокояващи съставки, които оставят повърхността гладка и мека. За по-трайно обезкосмяване помислете за фотоепилация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.