MENU

10 съвета за пране на бебешките дрехи

10 съвета за пране на бебешките дрехи

Прането, гладенето и съхранението на бебешките дрехи е от първостепенно значение за благосъстоянието на бебешката кожа. Защото тя е толкова деликатна, чувствителна и уязвима, че реагира на всичко, което се докосва до нея. Предлагаме ви 10 съвета за пране на бебешките дрехи, с които ще осигурите комфорт не само на своите мъници, но и на себе си.

1. Четете етикетите на бебешките дрехи
Често пренебрегвани, етикетите на бебешките дрехи всъщност съдържат ценни инструкции за начина на пране на материите, както и за сушенето им.

2. Внимавайте с температурата на пране на бебешките дрехи
Препоръчително е да перете и сушите бебешките дрешки на ниска температура, за да не увредите качеството на материята им.
3. Подбирайте внимателно перилния препарат за бебешки дрехи
Добре е да използвате специализиран прах за бебешки дрехи. Това означава, че формулата му не съдържа алергенни съставки, предизвикащи обриви и други дразнения на нежната кожа. Опитайте различни марки докато изберете най-подходящата.
4. Сушете бебешките дрехи на открито
Чистият въздух и слънцето са идеални условия за сушене на бебешките дрехи, тъй като предотвратяват натрупването на бактерии и прибавят нотка свежест при носенето им след това. Не е добре обаче, да ги излагате на директна слънчева светлина, защото избеляват.

5. Не прибързвайте със сушилнята
Ако не сте сигурни, че следите от последната игра или ядене на мъника са изчезнали, не бързайте да слагате дрехата в сушилнята. Иначе рискувате петното да остане вечен спомен – процесът на сушене фиксира някои зацапвания в материята.

6. Обработвайте петната преди прането
За да сте сигурни, че петната по бебешките дрехи ще изчезнат напълно, преди да ги сложите в пералнята ги обработете внимателно на ръка. С подходящ препарат, разбира се.

7. Перете бебешките дрехи разделно
Основно правило при прането на бебешки дрехи е да се перат отделно от тези на другите членове на семейството. Така ще запазите стерилността им. А за по-голямо улеснение, можете да ги групирате по цветове, инструкции и зацапване
8. Перете бебешките дрехи по цветове
Както перете цветното и бялото си пране разделно, така трябва да перете и бебешките дрехи. Не би било добре бялата ризка на момченцето ви да стане розова заради едно червено чорапче, нали?
9. Перете пелените и бельото на бебето отделно
Ако ползвате памперси за многократна употреба или пък тези за еднократна често пропускат върху ританките и бодитата, то перете ги отделно от другите бебешки дрехи. Така ще избегнете разпространението на микроби.
10. Винаги обръщайте бебешките дрехи с вътрешността навън
Едно от очарованията на бебешките дрехи са техните апликации, надписи и релефни изображения. За да не ги увредите (а и за да удължите живота им) при пране, преди това винаги ги обръщайте с етикета и ръбовете навън.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.