MENU

Крем за лице – полезни съвети за правилно нанасяне

jena_lice2

Крем за лице – полезни съвети за правилно нанасяне

Кремът за лице е един от задължителните продукти в козметичния несесер на всяка жена. И макар на пръв поглед нанасянето му да не изглежда философска работа, специалистите козметолози са на друго мнение. Оказва се, че степента на усвояване на съставките от кожата е пряко свързана с техниката и движенията при нанасяне на крема за лице. Те не са сложни, а могат да направят чудеса с лицето ви! Вижте нашите полезни съвети за правилно нанасяне на крем за лице и започнете да ги прилагате при всеки сутрешен и вечерен разкрасителен ритуал.

1. Сутрин, след измиване на кожата, не бързайте да я попивате. Докато е все още влажна нанасяйте дневен крем за лице с хидратиращ ефект. Така ще предотвратите изсушаването и влиянието на вредните емисии във въздуха през предстоящия ден. Изчакайте 10 – 15 минути, попийте излишъка от продукта с козметична салфетка и пристъпете към грима.

jena_lice42. Вечер, след старателно почистване на грима и мръсотията, отново върху влажна коса нанасяйте нощен крем за лице с подхранващ ефект. Така ще набавите необходимите хранителни компоненти на епидермиса, ще стимулирате междуклетъчния обмен и регенеративните процеси, които през нощта са най-ускорени.
3. Температурата на крема за лице също има значение. Специалистите препоръчват преди нанасяне да разтривате текстурата между дланите си, за да я затоплите и да подпомогнете абсорбирането й от порите. Това е особено важно, ако съхранявате крема за лице в хладилник, тъй като студената текстура предизвиква затваряне на порите и следователно – непълноценно усвояване на съставките.
4. Започвайте нанасянето като слагате от крема едновременно в средата на четирите основни площи на лицето: двете бузи, челото и брадичката.

5. Разнасяйте крема за лице по челото с пръстите на двете ръце, отдолу – нагоре в посока към слепоочията.

6. Разнасяйте крема за лице по бузите последователно, със средните и безимените пръсти, като го втривате в кожата с леки масажиращи движения, от носа към ушите и нагоре към слепоочията. По този начин ще стимулирате еластичността на кожата и ще подпомогнете усвояването на анти ейдж съставките.

7. Разнасяйте крема за лице по брадичката с пръстите на двете ръце, от средата към бузите, нагоре към ъгълчетата на устните и над тях към ноздрите.

8. Не забравяйте шията, където бръчките първи се забелязват. Първо сложете по-щедро количество от крема за лице в средата на шията и след това разнесете в посока страни и нагоре.

9. Зоната около очите е изключително деликатна. Препоръчително е да нанасяте малки количества от крема под очите и да разнасяте с леки потупващи движения. Така хем ще подпомогнете попиването в кожата, хем ще избегнете раздразнения и зачервяване.

jena_lice310. Ако кожата на лицето ви се изсушава прекомерно след миене, първо върху влажната кожа нанасяйте подхранващ крем. След 15 – 20 минути попийте излишното количество с козметична салфетка и едва тогава нанесете хидратиращия крем за лице.
11. Давайте почивка на кожата си от нощния крем за лице. Поне веднъж седмично оставяйте подхранващия продукт на рафта, за да могат кожните клетки да работят самостоятелно, а порите да дишат и да освобождават естествените си мазнини.
12. Сменяйте подхранващия крем за лице. Без значение дали сте доволни от формулата и марката, с годините нуждите на кожата от полезни вещества се изменят според цялостното състояние на организма, климата и начина на живот. Периодичната смяна на крема за лице обаче, ще разшири набора от полезни компоненти за кожата ви.

Накрая, един съвет, важен не само при нанасяне на крем за лице, но и при всеки друг козметичен продукт за грижа: нанасянето винаги трябва да се случва с масаж. Леките кръгообразни масажиращи движения не само подпомагат усвояването на съставките, но и стимулират нервните окончания и активизират кръвообръщението в епидермиса. Така, бавно и нежно, без натиск, нанасянето на крема за лице се превръща в ритуал на удоволствие всеки ден и всяка нощ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.