MENU

Игра „Неудържима #КатоМомиче“

always1_2

Игра „Неудържима #КатоМомиче“

„Момичетата не могат да бъдат смели“ и „момичетата не са силни“ са ограничаващи понятия, които на пръв поглед са символ на една отминала епоха. Но според новия социален експеримент на Always много момичета в днешно време се чувстват ограничени от очакванията на обществото към жените.

Във връзка с новия етап от кампанията #КатоМомиче, а именно – създаването на Световен курс за обучение в увереност (една програма, която ще помогне на милиони момичета по целия свят), Always пусна най-новия си видеоклип, озаглавен „Always Неудържима #КатоМомиче”. Той е заснет от всепризнатата режисьорка на документални филми Лорън Грийнфийлд и набляга на това как очакванията на обществото влияят върху увереността на момичетата, особено през пубертета. Момичета и жени от различни възрасти и социални групи са запитани дали някога са им казвали какво трябва и какво не трябва да правят, само заради пола им.

Always избраха Sense4Style.com за партньор в популяризиране на начинанието по един по-нестандартен начин – чрез игра. Заинтригувахме ли ви? Ето и условията!

 • Харесайте страницата на сайта Sense4Style.com във Facebook – https://www.facebook.com/Sense4Stylecom
 • Споделете линка за конкурса
 • В коментар под статията в сайта отговорете на поне 2 от следните въпроси :
  1. Какво означава за вас изразът „като момиче“ и смятате ли, че дискриминира нежния пол?
  2. Каква роля играе общественото мнение за развитието на самочувствието и увереността през пубертета и променило ли се е то през годините?
  3. Как се отразиха на вашето самочувствие промените в тялото през пубертета и как гледате на това състояние днес?
  4. Като представителки на женския пол чувствате ли се ограничени от обществото в XXI в.?

always_nagradi

Крайният срок за отговори е 23:59 ч. на 26. 09. 2015 г. 10 от най-вдъхновяващите отговори ще спечелят комплект тениска и гривна, други 15 (на томболен принцип) ще спечелят тениска, а още 15 – гривна. Имената на всички печеливши (комплект тениска + гривна, тениски, гривни) ще бъдат обявени на 28. 09. 2015 г. във Facebook страницата на сайта Sense4Style.com

И така, Always & Sense4Style.com канят всички вас, момичета и жени по света, да се присъедините към движението за разбиване на ограниченията и гордо да споделите колко неудържими сте #КатоМомиче. Заемете своята позиция и покажете, че нежният пол може да прави абсолютно всичко!

6 Responses to Игра „Неудържима #КатоМомиче“

 1. Avatar Поли says:

  1. Какво означава за вас изразът „като момиче“ и смятате ли, че дискриминира нежния пол? – За мен означава искреност, свобода и енергия за живот!
  3. Как се отразиха на вашето самочувствие промените в тялото през пубертета и как гледате на това състояние днес? – Помня предимно емоционалните крайности, в които изпадах и безкрайните главоболия, които създавах на майка ми… Днес, заедно с нея гледаме с лека насмешка на този период.

 2. Avatar Христина Христова says:

  1. Какво означава за вас изразът „като момиче“ и смятате ли, че дискриминира нежния пол? – Този израз до някаква степен би могъл да се разглежда като вид дискриминация, че момичетата се справят по-зле с дадени неща, спрямо мъжете! В днешно време обаче жените все повече се доказват, стават лидери и успешно управляват различни сфери от нашия живот! Именно заради това смятам, че този израз “като момиче” е пълна отживелица!

  4. Като представителки на женския пол чувствате ли се ограничени от обществото в XXI в.? – Не се чувствам! Поне не и в нашата държава, но съм убедена, че такива ограничения съществуват по света – например относно образованието на момичетата в страни като Пакистан . Това е толкова жалко и тъжно! Светът трябва да се бори с тези ограничения! Иначе да си жена е прекрасно и толкова вдъхновяващо! Понякога сме по-силни и от мъжете, понякога правим нещата с изтънченост и финес, присъщи само за една истинска дама!

 3. Avatar Александрина Терзиева says:

  1. Какво означава за вас изразът „като момиче“ и смятате ли, че дискриминира нежния пол?
  За мен изразът „като момиче“ означава дискриминация. Момичетата биват потискани и обезкуражавани заради това, че са момичета. В днешното обществото повечето мислим само за себе си и не зачитаме проблемите и тревогите на другите, не се поставяме на мястото на другите, а трябва.
  4. Като представителки на женския пол чувствате ли се ограничени от обществото в XXI в.?
  – Не, не се чувствам. Момичетата са силни, смели и способни, също както мъжете. Ние не бива да бъдем принизявани и да се чувстваме ограничени, само защото сме от женски пол.

 4. Avatar Дорито Тинчева says:

  1. Какво означава за вас изразът „като момиче“ и смятате ли, че дискриминира нежния пол? Реших да отговоря на този въпрос, защото за мен, да си “момиче – жена” – това означава : СИЛА, ВЯРА, ЖИВОТ. Сила, за да може да понасяме всички изпитания на живота, които той ни поднася. Вяра, за да може да даваме сила на любимите си хора, да ги подкрепяме и да бъдем тяхна опора. Живот – не случайно Бог е избрал нас момичетата, да сме майки. Ние сме тези, които даряват живота, с цялата своя всеотдайност, грижи и любов! Ето така, аз описвам момичетата : Силни, вярващи и даряващи живот!
  4. Като представителки на женския пол чувствате ли се ограничени от обществото в XXI в.? Напротив, чувствам се едно ниво над мъжката половина. И отговора затова, се крие във отговора, който дадох на въпрос номер 1 🙂 Ние сме момичета, нежни, красиви, обичани и обичащи.

 5. Avatar ЕЛВИРА says:

  Какво означава за вас изразът „като момиче“ и смятате ли, че дискриминира нежния пол? – За мен означава комплимент, защото сме красиви, нежни, енергични, загадъчни, находчиви и неповторими,… като момичета, и колкото по-рано разберем това и повярваме в себе си, толкова е по-добре!
  Като представителки на женския пол чувствате ли се ограничени от обществото в XXI в.? – Ние сме част от това общество, ако ние променяме нашето отношението към себе си и обществото, в което живеем, ще го променя!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.