MENU

7 съвета за уверена походка на високи токчета

 

7 съвета за уверена походка на високи токчета

7 съвета за уверена походка на високи токчета

Безспорен първенец в обувния рай са красотите на високи токчета. Всички жени ги обичат и се захласват по тях (а мъжете колко им се радват…), но опитът сочи, че не са за всеки ден. А и не е нужно. Ако носите обувки на високи токчета само от време на време, ще се чувствате по-специални и ще изглеждате такава в очите на околните. Единственото, което се изисква от вас, е да се движите уверено и с правилната походка и стойка, която изискват високите токчета.

Затова, ако се съмнявате, че изглеждате в най-добрата си форма, когато обуете високи токчета, нашите съвети са точно за вас!

1. Ходете с малки стъпки. Да, с малки уверени стъпки, дори и да бързате. Самата височина го налага. Ако в ежедневието си предпочитате спортни обувки или пантофки, то сте свикнали да крачите с размах и леко приведени. Но новите ви обувки на високи токчета изискват обуздаване на това желание, още повече, че бихте се наранили, ако не внимавате. Стъпките трябва да са малки и по-бавни от нормалната ви скорост. Не сгъвайте коленете повече от необходимото (това го правят само моделите на подиума).

tokcheta12. Следвайте схемата пета – пръсти. Маратонките и чехлите позволяват да стъпвате с цяло стъпало и да търкате подметката о земята. Но не и обувките на високи токчета. Правейки малки крачки, първо допирайте пета и след това плавно стъпвайте с възглавничките на пръстите. Това движение напълно изключва варианта да влачите крака. Упражнявайте да сгъвате елегантно колене като редувате пета-пръсти и ще постигнете умението да пружинирате с двата края на стъпалото. Но дотогава – внимавайте!
3. Подобрете стойката си. Стойката на тялото е не по-малко важна от движението на краката. За много жени именно тя е трудната част. Не е красиво да носите високи токчета изгърбени и да се взирате в краката си, за да избегнете инцидент. За целта изправете главата и изпънете гръбначния стълб, изтеглете рамене назад и отпуснете ръце. Ще изглеждате естествено, ако вървейки ги поклащате край тялото си. Забележете, че сдържате дъха си и свивате коремните мускули. Ефектът е по-слаба фигура 😉

4. Представяйте си невидима линия. Ще предизвикате доста усмивки, ако докато вървите потропвайки, лъкатушите ту в дясно, ту в ляво. С ниски обувки никой не би забелязал, но предимство и недостатък на високите токчета е, че походката предизвиква погледите на околните. Трябва да се движите в права линия и с прибрани колене. Как да стане това? Представете си манекенките на модния подиум. Те крачат с поглед вперен в далечината, без да се отклонят със сантиметър от посоката. А походката, при която едва не настъпват краката си? Без да е нужно да я копирате, достатъчно е да следвате линията, а петата да застава точно пред пръстите на задния крак.

ID-1002280245. Правете кратки разходки. Така с новите обувки на високи токчета ще се опознаете взаимно. Едно е да припкате по килима или паркета в опит да ги разтъпчете и съвсем друго да се стъпите върху камъчетата на улицата. Докато привикнете можете да ходите с тях до кварталния магазин, а и ще разтъпчете подметката, което ще ви спести подхлъзване. Да не забравяме, че новите обувки могат да разранят ходилата ви. Но вие ще сте подготвени за това и ще излезете, запасени с лепенки.
6. Изкачвайте стълбите грациозно. Да изкачвате стълби с високи токчета си е изкуство. Доста филми прокарват еротичен елемент именно в тези сцени. Е, съветваме ви единствено да стъпвате с възглавнички на стъпалото и да запазвате изправената стойка, докато се държите с ръка за парапета (ако има такъв). Така ще свалите напрежението от петите и ще приковете погледите към изпънатото тяло.
7. Позирайте със самочувствие. Как лесно звучи… Да, но доста от нас не позират естествено на високи токчета, а ако трябва да прекарат повече време на тях, пристъпват уморено от крак на крак. Правилото е просто – подвийте коляно и пренесете тежестта на другия крак, после ги разменете. Докато сгънатия крак почива, размърдайте пръстите на другия или раздвижете стъпалото, за да разсеете напрежението.

Казват, че диамантите били най-добрият приятел на жените. Може и така да е, но този приятел излиза доста скъпо за партньорите на дамите, а и нека бъдем честни  – колко от нас прекарват вечерите си по шикозни балове, на които да блестят със скъпи бижута? За сметка на това истинските ни най-добри приятелки, които са значително по-евтини и винаги са в състояние да повдигнат и най-сломения дух, са те – обувките на висок ток! Носете ги смело, със самочувствието и сексапила, които заслужават. И си спомняйте този диалог от сериала, в които обувките са основна тема на разговор „Сексът и градът“:

Шарлот: „Имам ужасен страх от височини.“
Кари: „Е, аз пък нямам. Виждаш ли обувките ми?“ 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.