MENU

4 чаши топла вода дневно лекуват 20 болести

topla_voda

4 чаши топла вода дневно лекуват 20 болести

Изпиването на чаша топла вода на гладно е популярен метод за намаляване на апетита и за подпомагане на режимите за отслабване. Но от векове японците използват топлата вода като средство за поддържане на благосъстоянието на организма и като ефективен метод за лечение на редица състояния, защото вярват, че подобрява всички функции на организма и му помага да се справи с проблемите.

Последните научни изследвания потвърждават полезното действие на тази практика. Според японската медицина пиенето на топла, почти гореща вода сутрин на гладно помага при следните заболявания: главоболие, болки в тялото, артрит, епилепсия, бронхит, астма, менингит, бъбречни заболявания, затлъстяване, гастрит, диария, диабет, запек, всички видове очни заболявания, рак, менструални проблеми, болести в ушите и гърлото.

За да бъде ефективно лечението с топла вода японците препоръчват следния режим: след събуждане, преди миене на зъбите се пият 4 чаши по 160 мл топла вода. Зъбите се измиват и не се пие нищо друго поне 45 минути. След закуска не се приемат течности най-малко 2 часа. Това важи за всички хранения, тъй като водата разрежда соковете в храносмилателната система и нарушава работата на стомаха. Може да се започне с по-малко количество вода сутрин, като то постепенно се увеличава.

Така според японците резултат от лечението с топла вода при високо кръвно налягане и диабет ще се появи след 30 дни, а при гастрит – след 10 дни.

Този метод няма странични ефекти, освен че действа диуретично на отделителната система. Препоръчително е преди започване на лечението да се направи консултация с лекар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.